Csakra jóga

Egyszemélyes és csoportos csakra jóga

Jóga a harmóniáról szóló legelső tanítás- asztrális, mentális, fizikai test tökéletes együttműködése, azaz harmóniája. Szándék Istennel való egyesülésre.

A jóga alkalmával az első csakrától a hetedik csakráig haladva a meditációt is segítségül hívva komoly elméleti és gyakorlati tudáshoz jutunk önmagunk tudati működését illetően.

A csakra jóga egyfajta mozgásos- tudatos meditáció.

A gyakorlatok segítségével beindulnak, és összerendeződnek azok az energiaáramlások, melyek éltetik a testet.

Működési elve a testre - légzésre való koncentráció. A gyakorlatok alatt megszűnik a külvilág, csak és kizárólag Önmagunkra figyelünk.

A csakra jóga órák alkalmával megismerkedhetsz az ember energiarendszerének felépítésével és működésével. Megtudhatod, hogyan nyilvánulnak meg a különböző energiaközpontok testi, lelki, szellemi szinten. Összefüggéseket fedezhetsz fel a testhelyzetek és az energiaáramlás között, az egyes csakrákhoz tartozó gyakorlatokat sajátíthatsz el, amely segít a csakrák harmoizálásában, test, lélek, szellem energetizálásában.

A csakra szanszkrit szó, jelentése: korong, kerék, kapu, forgatag. A csakrák a pránikus energia, az életenergia örvénylései, forgó energiatölcsérek, pszichikus központok vagy erőközpontok, amelyek összeköttetési pontként szolgálnak fizikai, energia- és mentális testünk, a különböző burkok között. A hét fő csakra a gerinc mentén, a test tengelyvonalán található, melyek a léthez alapvetően hozzátartozó tudatosságszinteket tükrözik. Ezeket a gerinccsatornával párhuzamosan haladó fő energiacsatorna, a szusumná köti össze, mintegy összefüggő láncra fűzve őket. Az energiaközpontok fizikai szinten a test fő idegfonataihoz és a belső elválasztású mirigyekhez kapcsolódnak, energiaszintjük mérhető.

Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával, szervével, a különböző tudati funkciókkal is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a működő egészet. Belátható, hogy ezek bármelyikének alul működése - az elszenvedett energiahiány miatt - felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat.

Az optimális hatás kifejtése akkor történik meg, ha a gyakorlat során teljesen összehangoljuk testtartásunkat, légzésünket, figyelmünket, és belső csendünket.

Hogy a csakra jóga pozitív élményét átélhesse, és jótékony hatását élvezhesse az, aki ellátogat az óráimra, személyes figyelmet fordítok minden egyes résztvevőre, a gyakorlatok ismertetése az aktív irányításommal történik.

 

Csakra jóga órák időtartama, helyszíne:

A jóga óra kb 1- 1,5 órát foglal magába.

Helyszín: Dharma LélekKözpont, Három Majom Stúdió (Tét, Liszt F. u. 30.)

(A téti helyszínen kívüli csakra jóga órákat adott helyszínen, a résztvevőkkel személyesen beszéljük meg.)

Minden órát csakra meditációval zárok, amely a gyakorlatok során felvett energiák összerendezéséül szolgál.

Részvétel: Egy héten legalább egy alkalommal ajánlott.

Szükséges kellékek: Polifoam (jóga szőnyeg), laza ruha, amely nem akadályozza a jógázót a mozgásban, de ne is kelljen folyamatosan húzkodni ne csúszkáljon fel- le- el-össze- vissza

Hölgyek a menstruáció első egy-két napján legfeljebb meditációra jöjjenek.

A csakra jóga pozitív hatásait gyengíti az intenzív gyomorműködés, ezért lehetőleg az étkezést előtte két órával, vagy utána időzítse minden jógázni vágyó.

 

 

 

 A csakrákról tovább olvashattok a "meditáció" fül alatt.

 

© 2017 Dharma Lélekközpont® (Három Majom Stúdió®*Mosolyiskola®*cheniNAerien®)- Holistic Center- Minden jog fenntartva.

Bemutatkozás

Free Joomla! templates by AgeThemes