Meditáció

 Meditációs órák

Egyéni, csoportos irányított meditáció, relaxáció, önhipnózis, transzgenerációs oldás, egyéni transzperszonális megsegítés.

Telefonos bejelentkezés szükséges!

További információk a Meditáció fül alatt!

 

Mi a meditáció?

A meditáció olyan lelkiállapot, amikor a testet tudatosan ellazítjuk, és szellemünket átengedjük a nyugalomnak és a belsőnkre való koncentrálásnak. A cél a lelki béke, megnyugvás. Meditációval sikerül a környezettől gondolatilag eltávolodni. 

A meditáció a szó legszorosabb értelmében a jelenlét. Megszűnik minden, csak Itt és Most van. Nem csupán egy dologra koncentrál az ember, mert ezáltal megítéli az összes többit. Meditáció alatt mindent érzékelünk. Amikor ezt megtanuljuk, egy zajos környezet sem akadály az elmélyülésnek.

Amikor meditálunk, elménket egy bizonyos dologra összpontosítjuk. (Egy könyv olvasása vagy egy film nézése közben ugyanúgy egyfajta meditációs állapotba kerülhetünk.)

A meditáció bárkinek, bármikor elsajátítható, elérhető. Nem kell hozzá szerteágazó tudás, vagy vallás. Még csak spiritualitás, vagy istenhit sem szükségeltetik hozzá. A meditációval akkor is boldogabb életet teremthetünk magunknak.

Évezredek óta alkalmazzák, hiszen számtalan pozitív oldala van. Testünkre, elménkre, érzelmeinkre jótékony hatást gyakorol.

A rendszeres meditáció eredménye:

Egészségesebbek leszünk: légzésünkre figyelve csökken a vérnyomásunk, lelassul a szívverésünk, nyugodtabbá válunk.

Élesedik elménk: hatékonyabbá teszi a kommunikációnkat mind a munkahelyünkön, mind a társunk, a barátaink, a családunk körében.

Jobban tudunk koncentrálni: kevésbé érezzük magunkat leterheltnek.

Tudatossá válunk: higgadtan kezeljük a dolgokat.

Megoldást találunk dolgainkra azon a területen, ahol elakadtunk.

Közelebb kerülünk önmagunkhoz, a körülöttünk lévő emberekhez: megértjük életünket, életfeladatainkat.

 

 

© 2017 Dharma Lélekközpont® (Három Majom Stúdió®*Mosolyiskola®*cheniNAerien®)- Holistic Center- Minden jog fenntartva.

Bemutatkozás

Free Joomla! templates by AgeThemes