Válasszunk! válasszunk?

Válasszunk! De merre tovább?!

AMÉLIA NAGY·2017. JÚNIUS 28.

Eli könyve- részlet

Amint eldöntöd az útelágazáshoz érve, merre menj tovább, jön egy új ötlet, lehetőség, ami megint megnehezíti a választásod helyességének érzetét.

Nem elég az egoddal vitázni folyamatosan, aki minden esetben az anyagi lét felé terel, minél messzebb az érzelmi létezéstől, a lelki békédtől, jönnek még az ajánlatok, amelyek megint csak az ego oldalát erősítik a tényeknek.

Megint csak megállsz, elbizonytalanodsz. Helyes-e amit teszel, vagy mégsem?

Ebben a döntési helyzetben kell nagyon figyelnünk a belső történésekre. Válogatnunk kell a külső világból kapott jelek között. Melyik az ego, melyik a lélek?

Igazán semmi nincs, aki vagy ami a segítségünkre lehet, csak és kizárólag belső indíttatásunk, az érzet, amit szívünk mögött érzünk, a sugallat, ami akkor jön, ha lecsendesedünk, eltávolodunk a döntéskényszertől, elengedjük a gondolatokat.

Ilyenkor állj neki sepregetni, vagy mosogatni. Jó gondolatok szoktak megkörnyékezni engem ebben a tevékenységben, hiszen mosogatás közben leginkább a sok kosz eltávolításával vagyok elfoglalva gondolatilag is.

Egy példa erre:

Választottál, a jól fizető állásod otthagyva a kevésbé jól fizető állás között, ahol kiteljesedhetsz lélekben is.

Anyagi veszteséged félig-meddig feldolgozod, osztva- szorozva kilogisztikázod, hogyan lesz meg a téli tüzelő, a havi villanyszámla lerendezve.

Ám hetek múlva jön egy lehetőség, amely anyagi biztonságot jelent, viszont megint elszakadnál a lélek hangjától.

Na, ebben a pillanatban elindul újra és újra a hangya. Nem rossz állás, szabadabb, rugalmasabb, nyugalmasabb, de… Találsz minimum két kifogást, vagy nehézséget jelentő akadályt.

Le akarod küzdeni? Milyen kérdést tettél fel? Mit mondtál először az ajánlatra? Kifogást kerestél először, vagy megoldást?

Máris megvan a válasz!

Ha nehézséget , akadályt látsz először az új tevékenységedben, neki se indulj!

Ha a megoldást keresed, tudod hogy meglesz mindened, amire szükséged lesz, hagyd, és ne erőltesd magadra az újabb rosszat!

© 2017 Dharma Lélekközpont® (Három Majom Stúdió®*Mosolyiskola®*cheniNAerien®)- Holistic Center- Minden jog fenntartva.

Bemutatkozás

Free Joomla! templates by AgeThemes